Om oss

Igår

När Viatel grundades 1992 var fokus primärt på samtalshantering, växellösningar och kösystem. Med vår bakgrund inom samtalshantering och telefoni har vi fått de perfekta förutsättningarna för att år 2000 satsa på betaltjänster via telefon; betalsamtal och SMS. Efter många år som största återförsäljare av betalnummer hos Telia, gav PTS oss förutsättningar att kunna stå på egna ben. Därmed kunde marknaden för första gången få uppleva konkurrens, vilket gjort att det idag finns mer ändamålsenliga produkter till lägre avgifter. Viatel har även etablerat kontor i Oslo och Helsingfors för att på bästa sätt kunna erbjuda betalnummer i hela Skandinavien.

Idag

Viatel är ett växande bolag. Vårt ambition är att växa lite varje dag. Och det gör vi för att vi älskar det vi gör. Att få presentera en tekniskt avancerad lösning på ett enkelt sätt för en ny kund gör oss lyckliga. Det är det vi brinner för. Och det är det som gör att vi är marknadsledande inom betalnummer och att vi får fortsatt förtroende att hantera mer än 15 miljoner betaltransaktioner per år.

Som registrerad operatör hos PTS och med fiberanslutningar till de största operatörerna har vi de bästa förutsättningarna för att kunna leverera hög kapacitet med bästa kvalité. Den site-redundanta infrastrukturen med datacenterelasticitet gör det möjligt för oss att hantera stora trafikvolymer samt skala ut plattformen när det behövs.

Vi har två år i rad haft förmånen att få vara med och sätta nya rekord i TV-sammanhang. Det har vi lyckats med tack vare ett fint samarbete med våra partners, engagerade medarbetare och en robust och driftsäker teknisk plattform med en skräddarsydd Event-plattform för TV-sända event.

Vi växer inom SMS-marknaden och med smidiga verktyg kan våra kunder skicka SMS till sina kunder och anställda på ett smidigt sätt.

Imorgon

Vi tänker vara marknadsledande imorgon också. Men vi vet att marknaden för betaltjänster utvecklas snabbt. Vi investerar därför aggressivt för att säkerställa att våra betallösningar är så enkla, effektiva och ändamålsenliga som ett betalningsflöde bara kan vara så att vi kan överträffa våra kunders förväntningar även imorgon. Vår ambition är att göra jobbet idag för att säkerställa att vi har en ledande position på marknaden även imorgon.

Om oss