Frågor & svar

Har du blivit debiterad på din telefonräkning
för ett köp du inte känner igen?

Nedan reder vi ut begreppen och hjälper
dig att komma i kontakt med rätt företag.

Allmänt

 • Om Viatel

  Vi hjälper olika företag att ta betalt för sina varor och tjänster genom betalsamtal och SMS. Vi tillhandahåller betalnumren samt den tekniska kopplingen till telefonoperatörerna som gör det möjligt för dig att betala med din telefon. Kostnaden för köpet debiteras på din vanliga telefonräkning.

 • Våra kunder står för innehållet

  Vi har många olika företag som kunder, de tillhandahåller olika typer av varor och tjänster som du kan betala för genom betalsamtal eller SMS. Vanliga användningsområden är betalning för medlemskap, webbspel, annonser och välgörenhet. Vi ser till att den betaltjänst som vår kund köpt av oss fungerar, vår kund förmedlar innehållet i tjänsten.

 • Frågor om innehållet

  Om du blivit debiterad för en tjänst som du inte känner igen ska du kontakta innehållsleverantören av tjänsten, du hittar deras namn och kundtjänstnummer på din faktura. Om du inte hittar uppgifterna på din faktura är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att nå rätt företag, du hittar vårt telefonnummer och e-postadress till höger.

 • Att bestrida en debitering

  Om du blivit debiterad för samtal eller SMS som du anser aldrig har ägt rum måste du kontakta din operatör. Din operatör är skyldig att bevisa att de samtal eller SMS som du blivit debiterad för skett från ditt telefonnummer. Kontaktuppgifter till de största operatörerna hittar under menyn kontaktuppgifter ovan.

 • Spärr mot betalteletjänster

  Du kan kostnadsfritt spärra ditt telefonnummer mot betalsamtal och SMS genom att kontakta din operatör. Din operatör är enligt lag skyldig att utan kostnad spärra mot betalteletjänster.

Kontaktuppgifter

Operatör

Telefonnummer

Hemsida

Telia 90200 www.telia.se
Tele2 0772-25 25 25 www.tele2.se
Tre 0771- 73 53 00 www.tre.se
Telenor 020-22 22 22 www.telenor.se
Bredbandsbolaget 0770-77 70 00 www.bredbandsbolaget.se
Phonera 040-622 10 00 www.phonera.se
AllTele 0910-79 80 00 www.alltele.se
Glocalnet 0775 – 75 75 75 www.glocalnet.se
Com Hem 0771-55 00 00 www.comhem.se

[/tabgroup]